Burgerowa przekąska

Tym razem mamy dla Was propozycję, która pozwoli przygotować pyszne kanapki z ulubionymi dodatkami. Po prostu palce lizać ?
Składniki:
Porcje- 2 szt. bagietka
- 14 plastrów boczek
- 1/2 szt. cebula posiekana
- 800 g mięso wołowe mielone
- 3 łyżeczki papryka słodka
- 1,5 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 100 g mozzarella
- 1 szt. natka pietruszki
- ulubione warzywa wg uznania jako dodatek
Sposób przygotowania:
- Z plastrów boczku stwórz plecionkę (jak na zdjęciu poniżej). Następnie podsmaż ją na patelni. Potem na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę.
- W misce połącz ze sobą mięso wołowe, słodką paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Z mięsnej mieszanki stwórz dwa koła. Na jednym z nich stwórz warstwy z : podsmażonej cebuli, mozzarelli, natki pietruszki, plecionki z boczku, natki pietruszki, mozzarelli i cebuli. Połącz dwa mięsne elementy i podsmaż na patelni.
- Kiedy mięso będzie już dobre, zdejmij je z patelni i podziel na mniejsze kawałki. Wykorzystując bagietkę i ulubione składniki, stwórz wymarzoną kanapkę.
- I to wszystko 🙂
Komentarze