Burgery bez bułki

Burgery bez bułki to coś, czego nie możesz przegapić. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



Zobacz także: Zapiekane bułki z boczkiem i camembertem
Składniki:
PorcjeMięso
- 400 g mięso mielone
- 1/4 szkl. bułka tarta
- 1 szt. jajko
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Pozostałe składniki
- 1/4 szkl. mozzarella
- 1 szt. ogórki kiszone
- 1 szt. pomidor
- 2 plastry żółty ser
- 4 plastry boczek


Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz masło, czosnek, pieczarki i tymianek. Smaż przez kilka minut.
- Teraz połącz ze sobą: mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.
- Z powstałej mieszanki zrób dwie miseczki. W środku umieść farsz pieczarkowy, mozzarellę, ogórki kiszone i pomidor. Mięsne miseczki obtocz 2 plastrami boczku.
- Na wierzchu umieść plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe burgery podawaj z frytkami.
Komentarze