PrzepisBurgery bez bułki

Burgery bez bułki

Burgery bez bułki
Frania
25.10.2020 17:00, aktualizacja: 15.09.2023 10:26

Burgery bez bułki to coś, czego nie możesz przegapić. Nie tylko świetnie smakują, ale i genialnie się prezentują. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. ogórki kiszone
  2. 1 szt. pomidor
  3. 2 plastry żółty ser
  4. 4 plastry boczek
  5. 1/4 szkl. mozzarella

Mięso

  1. 400 g mięso mielone
  2. 1/4 szkl. bułka tarta
  3. 1 szt. jajko
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz

Pieczarki

  1. 2 łyżki masło
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 100 g pieczarki
  4. 1 łyżka tymianek

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzanej patelni połącz masło, czosnek, pieczarki i tymianek. Smaż przez kilka minut.

Obraz

2. Teraz połącz ze sobą: mięso, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz.

Obraz

3. Z powstałej mieszanki zrób dwie miseczki. W środku umieść farsz pieczarkowy, mozzarellę, ogórki kiszone i pomidor. Mięsne miseczki obtocz 2 plastrami boczku.

Obraz

4. Na wierzchu umieść plastry żółtego sera i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe burgery podawaj z frytkami.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także