Burgery z grilla

Dziś udowodnimy Ci, że na grillu można przygotować genialne burgery. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby od razu zgłodnieć. Tego przepisu nie możesz przegapić 😍
Nasze pyszne kanapki przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.
Zobacz także: Pad thai z grilla
Składniki:
PorcjeBurgery
- 800 g mięso wołowe mielone
- 3 ząbki czosnek
- 2 łyżki słodka papryka
- 2 łyżki suszone oregano
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżka musztarda dijon opcjonalnie
- 1,5 łyżki sól
- 1 łyżeczka pieprz
Sos
- 300 ml majonez
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- 4 łyżki musztarda
- 1/2 szt. limonka sok
Dodatki
- 1 szt. cebula
- 200 g pieczarki
- 4 szt. ogórki kiszone
- 4 plastry ser cheddar
- 4 szt. bułki do burgera
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.
- Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.
- Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.
- Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.
- Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.
- I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!
Komentarze