Burgery z grilla

burgery z grilla

Dziś udowodnimy Ci, że na grillu można przygotować genialne burgery. Wystarczy raz na nie spojrzeć, aby od razu zgłodnieć. Tego przepisu nie możesz przegapić 😍

Nasze pyszne kanapki przygotowaliśmy na grillu gazowym Onyx 4 S marki Campingaz.

Zobacz także: Pad thai z grilla

Burgery z grilla4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Burgery  z grilla
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Burgery
Sos
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.
  2. Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.
    Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.
  3. Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.
    Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.
  4. Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.
    Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.
  5. Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.
    Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.
  6. I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!
    I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×