Burgery z grilla

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Burgery
Sos
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania burgerów. W tym celu połącz w dużej misce: wołowinę, sól, pieprz, suszone oregano, słodką paprykę, czosnek, musztardę dijon oraz kmin rzymski. Z powstałej mieszanki uformuj małe kulki.
  2. Czas na sos. Aby go przygotować, wymieszaj: majonez, koncentrat pomidorowy, musztardę oraz sok z limonki.
  3. Smaż na grillu burgery, pieczarki i kawałki cebuli przez kilka minut na każdej ze stron.
  4. Na usmażonym mięsie ułóż plastry sera.
  5. Nie zapomnij również o podpieczeniu na grillu bułeczek.
  6. I na koniec złóż burgera. Na spodzie bułki rozprowadź sos, dodaj mięso, cebulę, ogórki kiszone, pieczarki oraz drugą połówkę bułki z sosem. Smacznego!