Niezwykłe burgery z jajkiem w dziurce

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ze zmielonej wołowiny uformuj 2 placki. Za pomocą szklanki wyciśnij środek każdego placka. Wyciśnięte środki uformuj w pierścień, tak samo jak 2 pozostałe kawałki mięsa. Powstałe krążki z obydwóch stron przypraw solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią masło. Kiedy się roztopi, włóż na patelnię krążki z mięsa mielonego. Smaż przez 2 minuty, a następnie przewróć na drugą stronę. Do środka każdego krążka wbij po 1 jajku i przypraw je z wierzchu solą i pieprzem. Przykryj patelnię pokrywką. Kiedy białka się zetną, zdejmij pokrywkę i na każdym kawałku mięsa połóż po 1 plastrze sera żółtego. Kiedy ser się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
  3. Każdą bułkę przekrój na pół. Do każdej z nich włóż po 1 plastrze sałaty, plastry pomidorków koktajlowych i po 1 kawałku mięsa.
  4. Nasmaruj połówki bułek mieszanką majonezu z ostrym sosem i przykryj burgery.
  5. I gotowe. Smacznego!