Burrito Chili Con Carne

Dziś w naszej kuchni króluje jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich – burrito. We współpracy z Gringo Bar z Warszawy przygotowaliśmy genialną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca.
Burrito Chili Con Carne możecie przygotować samodzielnie, korzystając z poniższego przepisu. A jeśli nie macie wystarczająco czasu, zawsze możecie zamówić fantastyczne burrito za pośrednictwem Uber Eats.
Składniki:
Porcje- 250 g chili con carne
- 15 g żółty ser starty
- 40 g jogurt naturalny
- 20 g awokado
- 5 g kolendra
- 15 g cebula czerwona
- 15 g jalapeño
Sposób przygotowania:
- Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.
- Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.
- Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.
- Tortillę zwiń w rulon.
- Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).
- I to wszystko!
Komentarze