Burrito Chili Con Carne

Dziś w naszej kuchni króluje jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich – burrito. We współpracy z Gringo Bar z Warszawy przygotowaliśmy genialną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca.

Burrito Chili Con Carne możecie przygotować samodzielnie, korzystając z poniższego przepisu. A jeśli nie macie wystarczająco czasu, zawsze możecie zamówić fantastyczne burrito za pośrednictwem Uber Eats.

Burrito Chili Con Carne1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Burrito Chili Con Carne
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.
    Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.
  2. Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.
    Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.
  3. Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.
    Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.
  4. Tortillę zwiń w rulon.
    Tortillę zwiń w rulon.
  5. Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).
    Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×