PrzepisPrzekąskiBurrito Chili Con Carne

Burrito Chili Con Carne

Burrito Chili Con Carne
Pyszności
18.04.2018 17:00

Dziś w naszej kuchni króluje jedno z najpopularniejszych dań meksykańskich - burrito. We współpracy z Gringo Bar z Warszawy przygotowaliśmy genialną przekąskę, która z pewnością skradnie Wasze serca.

Burrito Chili Con Carne możecie przygotować samodzielnie, korzystając z poniższego przepisu. A jeśli nie macie wystarczająco czasu, zawsze możecie zamówić fantastyczne burrito za pośrednictwem Uber Eats.

Składniki:

  1. 250 g chili con carne
  2. 15 g żółty ser starty
  3. 40 g jogurt naturalny
  4. 20 g awokado
  5. 5 g kolendra
  6. 15 g cebula czerwona
  7. 15 g jalapeño
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podgrzej Chili Con Carne. Następnie na suchej patelni podpiecz tortillę.

Obraz

2. Na środku podgrzanej tortilli ułóż żółty ser, wcześniej przygotowane Chili Con Carne oraz jogurt naturalny.

Obraz

3. Następnie dodaj awokado, kolendrę, cebulę i jalapeño.

Obraz

4. Tortillę zwiń w rulon.

Obraz

5. Podpiecz burrito przez 30 sekund na rozgrzanej patelni (na każdej ze stron).

Obraz

6. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także