Carbonara z zoodlowanej cukinii

Carbonara z zoodlowanej cukinii z kurczakiem to niezawodny przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Po prostu palce lizać!
Makaron do naszego dania przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.
Zobacz także: Zapiekanka z cukinią w formie tortu
Składniki:
Porcje- 4 szt. filety z kurczaka
- 1 łyżka suszony czosnek
- 2 łyżki suszone oregano
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 4 łyżki oliwa z oliwek
- 4 szt. jajka
- 3/4 szkl. parmezan tarty
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/2 szkl. woda gorąca
- 2 szt. cukinia
- świeża bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Dopraw do smaku piersi z kurczaka przy pomocy suszonego czosnku, oregano, soli i pieprzu.
- Czas na jajeczną mieszankę. W tym celu połącz: jajka, parmezan, sól oraz pieprz. Po chwili dodaj wodę.
- Teraz przygotuj makaron z cukinii przy pomocy zoodlera.
- W garnku podsmaż wcześniej doprawione piersi z kurczaka. Następnie piecz w piekarniku przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- W tym samym garnku połącz makaron z cukinii i jajeczną mieszankę.
- Następnie podaj z piersią z kurczaka. Nie zapomnij o parmezanie i świeżej bazylii. Smacznego!
Komentarze