Carpaccio z buraka

Tym razem przychodzimy do Was z pomysłem na pyszną i co najważniejsze zdrową przystawkę 🙂 Mamy nadzieję, że będziecie nią zachwyceni równie mocno jak my 🙂

1 PORCJA:

Kalorie: 580 kcal
Białka: 10 g
Węglowodany: 16 g
Tłuszcze: 54 g

Carpaccio z buraka1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Carpaccio z buraka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Ugotowanego buraka podziel na plastry.
    Ugotowanego buraka podziel na plastry.
  2. Ułóż kawałki buraka na talerzu. Dopraw do smaku solą i pieprzem
    Ułóż kawałki buraka na talerzu. Dopraw do smaku solą i pieprzem
  3. Następnie dodaj ricottę.
    Następnie dodaj ricottę.
  4. Potem dodaj kiełki i nasiona słonecznika.
    Potem dodaj kiełki i nasiona słonecznika.
  5. Na samym końcu dodaj oliwę lub miód.
    Na samym końcu dodaj oliwę lub miód.
  6. I to wszystko. Smacznego!
    I to wszystko. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×