PrzepisDania głównePyszne kuleczki cebuli z bekonem faszerowane mięsem mielonym

Pyszne kuleczki cebuli z bekonem faszerowane mięsem mielonym

Pyszne kuleczki cebuli z bekonem faszerowane mięsem mielonym
Pyszności
12.10.2016 17:05, aktualizacja: 01.06.2017 13:13

Już za chwilę zobaczysz danie, które na pewno pozytywnie cię zaskoczy. Nie wiem jak ty, ale osobiście nigdy wcześniej nie widziałam, a tym bardziej nie jadłam tej potrawy.

Danie o którym mowa to pyszne kuleczki cebuli z bekonem faszerowane mięsem mielonym. Koniecznie wypróbuj, a na pewno je pokochasz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 400 g wołowina zmielona
  2. 1 szt. jajko
  3. 300 g bekon w plastrach
  4. patyczki do saszłyków
  5. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  6. 2 ząbki czosnek wyciśnięte
  7. sól
  8. pieprz
  9. 230 g bułka tarta
  10. 230 ml mleko
  11. 115 g sos barbecue
  12. 3-4 szt. cebula
Sposób przygotowania:
1. Do dużej miski włóż zmieloną wołowinę, jajko, cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą, mleko i sos barbecue. Za pomocą rąk wymieszaj składniki tak, aby powstała z nich masa.
2. Odetnij górną i dolną część każdej cebuli, a następnie ponacinaj je i podziel cebule na tzw. "warstwy"
3. Z masy mięsnej uformuj kulki i ponakładaj je do powstałych warstw cebuli.
4. Każdą kulkę owiń w 3 plastry bekonu. Aby bekon dobrze się trzymał, wbij w kulki patyczki do szaszłyków. Następnie umieść kulki w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni C i piecz przez 30 minut.
5. Po 30 minutach wyjmij kulki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z sosem barbecue.
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także