PrzepisPrzekąskiCebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.

Cebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.

Cebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.
Pyszności
25.06.2016 18:09, aktualizacja: 23.06.2017 14:44

Masz ochotę na szybką i domową przekąskę? A może organizujesz imprezę i chcesz zaskoczyć swoich gości czymś innym niż chipsy i paluszki? Nie masz pomysłu jak to zrobić? Nie przejmuj się, bo właśnie go znalazłeś!

Już za chwilę pokażę ci super przepis na cebulowo-serowe pierścienie w pysznej chrupiącej panierce. Gwarantuję ci, że taka przekąska stanie się hitem każdej imprezy, a twoi goście będą pod wrażeniem.

Leć więc po składniki i do dzieła! Przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 2 szt. cebula
  2. 4 plastry ser mozzarella
  3. 450 g mąka
  4. 5 szt. jajka
  5. 450 g bułka tarta
  6. olej
  7. sos dowolny
Sposób przygotowania:
1. Obierz cebule i pokrój je w krążki, a następnie oddziel od siebie pierścienie.
2. Plastry sera mozzarella pokrój w paski.
3. Chwyć za jeden pierścień cebuli i umieść w nim drugi pierścień, który będzie lekko zmniejszy. Pomiędzy dwoma pierścieniami umieść paski sera mozzarella tak, aby ser znajdował się na całym obwodzie pierścienia. Powtórz tę samą czynność z pozostałymi pierścieniami i z pozostałą mozzarellą.
4. Powstałe pierścienie umieść na blaszce lub talerzu i włóż je do zamrażarki na 1 godzinę.
5. Włóż mąkę, bułkę tartą i rozbite jajka do 3 różnych misek. Po godzinie każdy pierścień namocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Następnie ponownie w jajku i na końcu znowu w bułce tartej.
6. Na dużym ogniu rozgrzej olej na patelni. Następnie wrzuć do niego pierścienie i smaż je na głębokim oleju aż do ich zbrązowienia i zarumienienia. Bądź ostrożny i nie smaż ich zbyt długo, ponieważ wtedy ser całkowicie się rozpłynie.
7. Przełóż pierścienie na ręcznik papierowy i odsącz z nich olej. Następnie przełóż gotową przekąskę na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.
8. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także