Kategorie Przekąski

Cebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.

Masz ochotę na szybką i domową przekąskę? A może organizujesz imprezę i chcesz zaskoczyć swoich gości czymś innym niż chipsy i paluszki? Nie masz pomysłu jak to zrobić? Nie przejmuj się, bo właśnie go znalazłeś!

Już za chwilę pokażę ci super przepis na cebulowo-serowe pierścienie w pysznej chrupiącej panierce. Gwarantuję ci, że taka przekąska stanie się hitem każdej imprezy, a twoi goście będą pod wrażeniem.

Leć więc po składniki i do dzieła! Przepis znajduje się poniżej.

Cebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Obierz cebule i pokrój je w krążki, a następnie oddziel od siebie pierścienie.
    Obierz cebule i pokrój je w krążki, a następnie oddziel od siebie pierścienie.
  2. Plastry sera mozzarella pokrój w paski.
    Plastry sera mozzarella pokrój w paski.
  3. Chwyć za jeden pierścień cebuli i umieść w nim drugi pierścień, który będzie lekko zmniejszy. Pomiędzy dwoma pierścieniami umieść paski sera mozzarella tak, aby ser znajdował się na całym obwodzie pierścienia. Powtórz tę samą czynność z pozostałymi pierścieniami i z pozostałą mozzarellą.
    Chwyć za jeden pierścień cebuli i umieść w nim drugi pierścień, który będzie lekko zmniejszy. Pomiędzy dwoma pierścieniami umieść paski sera mozzarella tak, aby ser znajdował się na całym obwodzie pierścienia. Powtórz tę samą czynność z pozostałymi pierścieniami i z pozostałą mozzarellą.
  4. Powstałe pierścienie umieść na blaszce lub talerzu i włóż je do zamrażarki na 1 godzinę.
    Powstałe pierścienie umieść na blaszce lub talerzu i włóż je do zamrażarki na 1 godzinę.
  5. Włóż mąkę, bułkę tartą i rozbite jajka do 3 różnych misek. Po godzinie każdy pierścień namocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Następnie ponownie w jajku i na końcu znowu w bułce tartej.
    Włóż mąkę, bułkę tartą i rozbite jajka do 3 różnych misek. Po godzinie każdy pierścień namocz kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Następnie ponownie w jajku i na końcu znowu w bułce tartej.
  6. Na dużym ogniu rozgrzej olej na patelni. Następnie wrzuć do niego pierścienie i smaż je na głębokim oleju aż do ich zbrązowienia i zarumienienia. Bądź ostrożny i nie smaż ich zbyt długo, ponieważ wtedy ser całkowicie się rozpłynie.
    Na dużym ogniu rozgrzej olej na patelni. Następnie wrzuć do niego pierścienie i smaż je na głębokim oleju aż do ich zbrązowienia i zarumienienia. Bądź ostrożny i nie smaż ich zbyt długo, ponieważ wtedy ser całkowicie się rozpłynie.
  7. Przełóż pierścienie na ręcznik papierowy i odsącz z nich olej. Następnie przełóż gotową przekąskę na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.
    Przełóż pierścienie na ręcznik papierowy i odsącz z nich olej. Następnie przełóż gotową przekąskę na talerz. Podawaj samodzielnie lub z ulubionym sosem.
  8. Smacznego!
Cebulowo-serowe pierścienie w chrupiącej panierce. Idealny przepis na szybką i domową przekąskę.
105840