Chałka po francusku

Porcje
4
Porcje
4
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Podziel chałkę na mniejsze kawałki.
  2. Następnie połącz roztopione masło i cukier brązowy.
  3. W kolejnym pojemniku zmiksuj: jajka, śmietankę, mleko, miód, gałkę muszkatołową i cynamon.
  4. Na dnie formy do pieczenia rozprowadź mieszankę z masłem. Następnie ułóż chałkę,…
  5. …zalej całość jajeczną mieszanką i odstaw na 10 minut. Po tym czasie wstaw ją do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
Chałka po francusku
Chałka po francusku w śniadaniowym wydaniu 😉

Dziś pokażemy Ci jak przygotować chałkę w śniadaniowym wydaniu 👍 Możesz zaserwować ją swoim bliskim w niedzielny poranek 🥰PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/298908

Posted by Pyszności on Friday, August 28, 2020