Chili con carne

Zaskocz swoich bliskich i zrób dla nich kolorowe chili con carne. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialnie smakuje. Co więcej, przygotowanie tego dania jest bardzo proste!
Zobacz także: Rolada z kurczaka z brokułami i kozim serem
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 3 łyżki oliwa z oliwek
- 2-3 ząbki czosnek
- 1 szt. cebula
- 2 szt. czerwona papryka
- 400 g mielone mięso wołowe
- 800 g pomidory krojone z puszki
- 400 g czarna fasola z puszki
- 220 g kukurydza z puszki
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1 łyżka słodka papryka
- 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
- 1 łyżeczka soli
Dodatki
- kwaśna śmietana
- kolendra posiekana
Sposób przygotowania:
- Na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i cebulę. Po chwili dodaj posiekaną drobno czerwoną paprykę.
- Jako kolejne składniki dodaj: pomidory krojone, mielone mięso wołowe, kmin rzymski, słodką paprykę i pieprz cayenne.
- Nie zapomnij również o czarnej fasoli, kukurydzy oraz soli.
- Gotowe danie udekoruj śmietaną i świeżą kolendrą.
Komentarze