PrzepisChili con carne

Chili con carne

Chili con carne
Pyszności
22.10.2020 17:00, aktualizacja: 26.10.2020 11:53

Zaskocz swoich bliskich i zrób dla nich kolorowe chili con carne. Nie tylko świetnie się prezentuje, ale i genialnie smakuje. Co więcej, przygotowanie tego dania jest bardzo proste!

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 3 łyżki oliwa z oliwek
  2. 2-3 ząbki czosnek
  3. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1 szt. cebula
  6. 2 szt. czerwona papryka
  7. 400 g mielone mięso wołowe
  8. 800 g pomidory krojone z puszki
  9. 400 g czarna fasola z puszki
  10. 220 g kukurydza z puszki
  11. 1 łyżeczka kmin rzymski
  12. 1 łyżka słodka papryka

Dodatki

  1. kwaśna śmietana
  2. kolendra posiekana

Sposób przygotowania:

1. Na oliwie z oliwek podsmaż czosnek i cebulę. Po chwili dodaj posiekaną drobno czerwoną paprykę.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: pomidory krojone, mielone mięso wołowe, kmin rzymski, słodką paprykę i pieprz cayenne.

Obraz

3. Nie zapomnij również o czarnej fasoli, kukurydzy oraz soli.

Obraz

4. Gotowe danie udekoruj śmietaną i świeżą kolendrą.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także