PrzepisDania główneChilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne
Pyszności
03.03.2018 17:00, aktualizacja: 09.04.2018 11:57

Oto przepis na pyszne chilli con corne, które przygotujecie na jednej patelni. Czyż to nie cudowne połączenie?

Składniki:

  1. 1 szt. czerwona papryka
  2. 1 szt. cebula
  3. 400 ml bulion
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 łyżeczka cukier
  6. 400 g czerwona fasola
  7. 200 g kukurydza
  8. 1 szt. tortilla podpieczona, do dekoracji
  9. 3 ząbki czosnek
  10. 500 g wołowina mielona
  11. 2 łyżki słodka papryka
  12. 2 łyżki oregano
  13. 1 łyżeczka chilli
  14. 1 łyżeczka kmin
  15. 1 łyżeczka kolendra mielona
  16. 400 g pomidory krojone
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż ze sobą czerwoną paprykę, cebulę i czosnek.

Obraz

2. Po chwili dodaj wołowinę i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.

Obraz

3. Kolejno dodaj: słodką paprykę, oregano, chilli, kmin i kolendrę.

Obraz

4. Następnie wzbogać smak przyszłej potrawy przy pomocy pomidorów z puszki i bulionu. Dopraw do smaku solą i cukrem.

Obraz

5. Na samym końcu dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę.

Obraz

6. Gotowe danie możesz podawać z podpieczoną tortillą. Smacznego :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także