Chilli con carne

Oto przepis na pyszne chilli con corne, które przygotujecie na jednej patelni. Czyż to nie cudowne połączenie?

Chilli cor carne4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chilli cor carne
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni podsmaż ze sobą czerwoną paprykę, cebulę i czosnek.
    Na patelni podsmaż ze sobą czerwoną paprykę, cebulę i czosnek.
  2. Po chwili dodaj wołowinę i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
    Po chwili dodaj wołowinę i wymieszaj dokładnie wszystkie składniki.
  3. Kolejno dodaj: słodką paprykę, oregano, chilli, kmin i kolendrę.
    Kolejno dodaj: słodką paprykę, oregano, chilli, kmin i kolendrę.
  4. Następnie wzbogać smak przyszłej potrawy przy pomocy pomidorów z puszki i bulionu. Dopraw do smaku solą i cukrem.
    Następnie wzbogać smak przyszłej potrawy przy pomocy pomidorów z puszki i bulionu. Dopraw do smaku solą i cukrem.
  5. Na samym końcu dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę.
    Na samym końcu dodaj czerwoną fasolę i kukurydzę.
  6. Gotowe danie możesz podawać z podpieczoną tortillą. Smacznego 🙂
    Gotowe danie możesz podawać z podpieczoną tortillą. Smacznego :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×