PrzepisKolacjaChimichanga z kurczakiem

Chimichanga z kurczakiem

Chimichanga z kurczakiem
Pyszności
11.09.2021 16:00, aktualizacja: 13.09.2021 08:59

Chimichanga z kurczakiem to nasz najnowszy hit. Kiedy przygotowujemy to oryginalne danie, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę. Po prostu palce lizać!

Oryginalną potrawę przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Dodatki

  1. 4 szt. tortilla pszenna
  2. 2 łyżki oliwa z oliwek
  3. 4 łyżki kolendra posiekana

Farsz

  1. 2 szt. filet z kurczaka ugotowany w bulionie
  2. 3/4 szkl. salsa pomidorowa
  3. 100 g ser cheddar tarty
  4. 100 g serek śmietankowy
  5. 1 łyżka słodka papryka
  6. 1/2 łyżeczki chili

Pasta

  1. 1/2 szt. limonka sok
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 1 łyżeczka kmin rzymski
  4. 400 g czarna fasola
  5. 1 łyżka suszona cebula
  6. 1,5 łyżeczki czosnek granulowany
  7. 1 łyżka suszone oregano

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od przygotowania pasty z czarnej fasoli. W tym celu zblenduj ją z cebulą i czosnkiem granulowanym, oregano, kminem rzymskim, solą i sokiem z limonki.

Obraz

2. Czas na farsz z kurczakiem. Wymieszaj ze sobą ugotowanego i poszarpanego kurczaka, salsę pomidorową, serek śmietankowy, cheddar, słodką paprykę oraz chili.

Obraz

3. Ułóż na tortilli warstwę pasty, farsz z kurczakiem i odrobinę kolendry.

Obraz

4. Zwiń wystające części do środka.

Obraz

5. Po czym ułóż w Ovi, polej oliwą i piecz przez 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także