Chipsy domowej roboty na 4 sposoby

Szukacie pomysłu na przekąskę, która zrobi furorę na najbliższej imprezie? Nasze chipsy sprawdzą się w tej roli doskonale ?



Składniki:
Porcje- 3 szt. ziemniaki podzielone na cienkie plastry
- 1 łyżka sól
- 1/4 szkl. masło roztopione
- 1 pęczek szczypiorek posiekany
- 4 łyżki płatki chilli
- 1/4 szkl. parmezan
- 2 ząbki czosnek
Sposób przygotowania:
- Podziel ziemniaki na cieniutkie plasterki. Następnie wrzuć je do osolonej wody i odstaw na 20 minut.
- Każdy plasterek posmaruj roztopionym masłem.
- Następnie stwórz 4 warianty z użyciem szczypiorku, parmezanu, płatków chilli i płatków czosnku. Każdy plasterek ziemniaka przykryj kolejnym kawałkiem ziemniaka i ponownie posmaruj masłem.
- Piecz w piekarniku ok. 5-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I gotowe!
Komentarze