Chipsy domowej roboty na 4 sposoby

Szukacie pomysłu na przekąskę, która zrobi furorę na najbliższej imprezie? Nasze chipsy sprawdzą się w tej roli doskonale ?

Chipsy domowej roboty na 4 sposoby36
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chipsy domowej roboty na 4 sposoby
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podziel ziemniaki na cieniutkie plasterki. Następnie wrzuć je do osolonej wody i odstaw na 20 minut.
    Podziel ziemniaki na cieniutkie plasterki. Następnie wrzuć je do osolonej wody i odstaw na 20 minut.
  2. Każdy plasterek posmaruj roztopionym masłem.
    Każdy plasterek posmaruj roztopionym masłem.
  3. Następnie stwórz 4 warianty z użyciem szczypiorku, parmezanu, płatków chilli i płatków czosnku. Każdy plasterek ziemniaka przykryj kolejnym kawałkiem ziemniaka i ponownie posmaruj masłem.
    Następnie stwórz 4 warianty z użyciem szczypiorku, parmezanu, płatków chilli i płatków czosnku. Każdy plasterek ziemniaka przykryj kolejnym kawałkiem ziemniaka i ponownie posmaruj masłem.
  4. Piecz w piekarniku ok. 5-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I gotowe!
    Piecz w piekarniku ok. 5-10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza). I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×