Jeżeli masz ochotę na zdrową i smaczną przekąskę, koniecznie wypróbuj tych chipsów z cukinii!

Większość z nas wie, że chipsy, które kupujemy w sklepach, są bardzo dobre w smaku. Są nieodzownym elementem niemal każdej imprezy. Niestety, mają kilka sporych wad: są niezdrowe i zawierają wiele pustych kalorii.
Nie oznacza to jednak, że musisz całkowicie z nich zrezygnować. Możesz przygotować zdrową i równie smaczną alternatywę popularnych chipsów.
W tym artykule znajdziesz przepis na chipsy z cukinią. Próbowałam ich i naprawdę polecam je każdemu miłośnikowi chipsów!
Sposób przygotowania:
- Pokrój cukinię w cienkie plasterki.
- Wlej mleko do miski. Następnie dodaj plasterki cukinii, aby mleko dokładnie je pokryło.
- Do osobnej miski włóż bułkę tartą, starty parmezan, bazylię, oregano oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dokładnie posyp każdy plasterek cukinii powstałą panierką.
- Pokryte panierką plastry cukinii wyłóż na ruszcie. Następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 20 minut.
- Po 20 minutach wyjmij gotowe chipsy z piekarnika. W zależności od upodobań, podawaj ze śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Komentarze