Jeżeli masz ochotę na zdrową i smaczną przekąskę, koniecznie wypróbuj tych chipsów z cukinii!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pokrój cukinię w cienkie plasterki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Wlej mleko do miski. Następnie dodaj plasterki cukinii, aby mleko dokładnie je pokryło.
  3. Do osobnej miski włóż bułkę tartą, starty parmezan, bazylię, oregano oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dokładnie posyp każdy plasterek cukinii powstałą panierką.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Pokryte panierką plastry cukinii wyłóż na ruszcie. Następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piecz przez 20 minut.
  5. Po 20 minutach wyjmij gotowe chipsy z piekarnika. W zależności od upodobań, podawaj ze śmietaną lub jogurtem naturalnym.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska