Pieczone ziemniaki w formie chipsów z dodatkiem sera i bekonu. Palce lizać!

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pokrój ziemniaki w cienkie plastry.
  2. Przepłucz plastry ziemniaków w misce z wodą.
  3. Wyjmij ziemniaki z wody i osusz je za pomocą ręcznika papierowego.
  4. Osuszone plastry poukładaj na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Polej je oliwą z oliwek i przypraw solą. (ilość oliwy i soli – według uznania, tak jak lubisz najbardziej) Następnie włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 20 minut.
  5. Po 20 minutach posyp ziemniaki startą mozzarellą i bekonem. (ilość również według twojego własnego uznania) Włóż blaszkę ponownie do piekarnika na 5-10 minut.
  6. Po 5-10 minutach wyjmij gotowe chipsy z piekarnika. Jeżeli masz ochotę, możesz posypać je posiekaną pietruszką i polać jogurtem naturalnym.
  7. Smacznego!