PrzepisDania głównePieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem

Pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem

Pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem
Pyszności
26.10.2016 17:14, aktualizacja: 23.03.2018 10:38

W tym artkyle chciałabym pokazać ci świetny przepis na danie, które z pewnością zaskoczy twoją rodzinę lub znajomych. Doskonale sprawdzi się jako przekąska przy wspólnym spotkaniu.

Danie, o którym mowa to pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem. Mmm, już na samą myśl cieknie mi ślinka!

Przepis znajduje się poniżej.

Składniki:

  1. 100 g masło
  2. 2 ząbki czosnek wyciśnięty
  3. 3/4 łyżeczki sól
  4. 1 łyżka natka pietruszki drobno posiekana
  5. 1 bochenek chleb
  6. 170 g żółty ser starty
Sposób przygotowania:
1. Do miseczki włóż masło, czosnek i sól. Umieść miseczkę w mikrofalówce. Kiedy masło się roztopi, wyjmij miseczkę i wrzuć do niej pietruszkę. Dobrze wszystko wymieszaj.
2. Ponacinaj bochenek chleba na skos - najpierw w jedną, a następnie w drugą stronę. Pamiętaj, aby nie przeciąć dna
3. W każdą powstałą szczelinę powlewaj wcześniej przygotowaną marynatę oraz ponakładaj starty żółty ser. W tym celu będziesz musiał delikatnie odchylić powstałe kwadraciki z chleba.
4. Zawiń chleb w folię aluminiową i umieść go w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika, zdejmij folię aluminiową i włóż do piekarnika na kolejne 5 minut.
5. Wyjmij chleb z piekarnika i przełóż go na talerz. Chwyć za kwadracik z chleba, pociągnij go i ciesz się jego wspaniałym smakiem!
6. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także