Pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem

W tym artkyle chciałabym pokazać ci świetny przepis na danie, które z pewnością zaskoczy twoją rodzinę lub znajomych. Doskonale sprawdzi się jako przekąska przy wspólnym spotkaniu.

Danie, o którym mowa to pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem. Mmm, już na samą myśl cieknie mi ślinka!

Przepis znajduje się poniżej.

Pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miseczki włóż masło, czosnek i sól. Umieść miseczkę w mikrofalówce. Kiedy masło się roztopi, wyjmij miseczkę i wrzuć do niej pietruszkę. Dobrze wszystko wymieszaj.
    Do miseczki włóż masło, czosnek i sól. Umieść miseczkę w mikrofalówce. Kiedy masło się roztopi, wyjmij miseczkę i wrzuć do niej pietruszkę. Dobrze wszystko wymieszaj.
  2. Ponacinaj bochenek chleba na skos - najpierw w jedną, a następnie w drugą stronę. Pamiętaj, aby nie przeciąć dna
    Ponacinaj bochenek chleba na skos - najpierw w jedną, a następnie w drugą stronę. Pamiętaj, aby nie przeciąć dna
  3. W każdą powstałą szczelinę powlewaj wcześniej przygotowaną marynatę oraz ponakładaj starty żółty ser. W tym celu będziesz musiał delikatnie odchylić powstałe kwadraciki z chleba.
    W każdą powstałą szczelinę powlewaj wcześniej przygotowaną marynatę oraz ponakładaj starty żółty ser. W tym celu będziesz musiał delikatnie odchylić powstałe kwadraciki z chleba.
  4. Zawiń chleb w folię aluminiową i umieść go w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika, zdejmij folię aluminiową i włóż do piekarnika na kolejne 5 minut.
    Zawiń chleb w folię aluminiową i umieść go w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika, zdejmij folię aluminiową i włóż do piekarnika na kolejne 5 minut.
  5. Wyjmij chleb z piekarnika i przełóż go na talerz. Chwyć za kwadracik z chleba, pociągnij go i ciesz się jego wspaniałym smakiem!
    Wyjmij chleb z piekarnika i przełóż go na talerz. Chwyć za kwadracik z chleba, pociągnij go i ciesz się jego wspaniałym smakiem!
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×