Pieczony chleb faszerowany masłem, czosnkiem, pietruszką i żółtym serem

Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do miseczki włóż masło, czosnek i sól. Umieść miseczkę w mikrofalówce. Kiedy masło się roztopi, wyjmij miseczkę i wrzuć do niej pietruszkę. Dobrze wszystko wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Ponacinaj bochenek chleba na skos – najpierw w jedną, a następnie w drugą stronę. Pamiętaj, aby nie przeciąć dna
  3. W każdą powstałą szczelinę powlewaj wcześniej przygotowaną marynatę oraz ponakładaj starty żółty ser. W tym celu będziesz musiał delikatnie odchylić powstałe kwadraciki z chleba.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Zawiń chleb w folię aluminiową i umieść go w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika, zdejmij folię aluminiową i włóż do piekarnika na kolejne 5 minut.
  5. Wyjmij chleb z piekarnika i przełóż go na talerz. Chwyć za kwadracik z chleba, pociągnij go i ciesz się jego wspaniałym smakiem!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!