Składniki | Sposób przygotowania Do miseczki włóż masło, czosnek i sól. Umieść miseczkę w mikrofalówce. Kiedy masło się roztopi, wyjmij miseczkę i wrzuć do niej pietruszkę. Dobrze wszystko wymieszaj. Ponacinaj bochenek chleba na skos – najpierw w jedną, a następnie w drugą stronę. Pamiętaj, aby nie przeciąć dna W każdą powstałą szczelinę powlewaj wcześniej przygotowaną marynatę oraz ponakładaj starty żółty ser. W tym celu będziesz musiał delikatnie odchylić powstałe kwadraciki z chleba. Zawiń chleb w folię aluminiową i umieść go w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piecz przez 15 minut. Po 15 minutach wyjmij z piekarnika, zdejmij folię aluminiową i włóż do piekarnika na kolejne 5 minut. Wyjmij chleb z piekarnika i przełóż go na talerz. Chwyć za kwadracik z chleba, pociągnij go i ciesz się jego wspaniałym smakiem! |