Chleb orkiszowy ze szpinakiem

chleb orkiszowy ze szpinakiem

Chleb orkiszowy w naszej kuchni nabrał zielonych rumieńców i świetnie mu w tym kolorze. A wszystko to zasługa pysznego szpinaku. Tego przepisu nie możesz przegapić!

Mieszankę ze szpinakiem przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Zobacz także: Kakaowe pankejki

Chleb orkiszowy ze szpinakiem1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chleb orkiszowy ze szpinakiem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze połącz ze sobą: szpinak, sok z cytryny i mleko.
    W blenderze połącz ze sobą: szpinak, sok z cytryny i mleko.
  2. W dużej misce wymieszaj: mąkę orkiszową, ksylitol, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
    W dużej misce wymieszaj: mąkę orkiszową, ksylitol, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
  3. Nie zapomnij dodać mieszanki z blendera i pestek dyni. Dokładnie wymieszaj.
    Nie zapomnij dodać mieszanki z blendera i pestek dyni. Dokładnie wymieszaj.
  4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia). Przyszły chleb wstaw na 40 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż mieszankę do formy do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia). Przyszły chleb wstaw na 40 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×