Chleb orkiszowy ze szpinakiem

Chleb orkiszowy w naszej kuchni nabrał zielonych rumieńców i świetnie mu w tym kolorze. A wszystko to zasługa pysznego szpinaku. Tego przepisu nie możesz przegapić!
Mieszankę ze szpinakiem przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.
Zobacz także: Kakaowe pankejki
Składniki:
Porcje- 200 g świeży szpinak
- 1 szt. cytryna sok
- 1/2 szkl. mleko roślinne
- 260 g mąka orkiszowa
- 30 g ksylitol
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 150 g pestki dyni/orzechy/suszone owoce
Sposób przygotowania:
- W blenderze połącz ze sobą: szpinak, sok z cytryny i mleko.
- W dużej misce wymieszaj: mąkę orkiszową, ksylitol, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.
- Nie zapomnij dodać mieszanki z blendera i pestek dyni. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż mieszankę do formy do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia). Przyszły chleb wstaw na 40 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze