PrzepisChleb orkiszowy ze szpinakiem

Chleb orkiszowy ze szpinakiem

Chleb orkiszowy ze szpinakiem
Pyszności
21.04.2020 12:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:25

Chleb orkiszowy w naszej kuchni nabrał zielonych rumieńców i świetnie mu w tym kolorze. A wszystko to zasługa pysznego szpinaku. Tego przepisu nie możesz przegapić!

Mieszankę ze szpinakiem przygotowaliśmy w blenderze marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g świeży szpinak
  2. 1 szt. cytryna sok
  3. 1/2 szkl. mleko roślinne
  4. 260 g mąka orkiszowa
  5. 30 g ksylitol
  6. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  7. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  8. 150 g pestki dyni/orzechy/suszone owoce

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: szpinak, sok z cytryny i mleko.

Obraz

2. W dużej misce wymieszaj: mąkę orkiszową, ksylitol, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia.

Obraz

3. Nie zapomnij dodać mieszanki z blendera i pestek dyni. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

4. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia (wyłożonej papierem do pieczenia). Przyszły chleb wstaw na 40 minut do piekarnika (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także