PrzepisŚniadanieChleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem

Chleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem

Chleb tostowy zapiekany z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem
Pyszności
25.07.2017 17:10, aktualizacja: 15.03.2024 11:49

Każdy z nas doskonale wie, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dlatego też powinniśmy zawsze o nim pamiętać i zjeść coś na spokojnie. Kawa na śniadanie, czy zimny tost jedzony w biegu, na pewno nie doda nam energii na cały dzień.

Zamiast tego, zapoznaj się z poniższym przepisem na pyszną zapiekankę z chleba tostowego z szynką, jajkami, serem, papryką i szczypiorkiem. Palce lizać!

Składniki:

  1. 6 kanapek chleb tostowy bez skórki
  2. 9 szt. jajka
  3. 1 szt. papryka
  4. 1/2 szt. cebula
  5. 200 g szynka
  6. 1/3 szkl. szczypiorek posiekany
  7. 1 szkl. ser żółty
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:

1. W formie do pieczenia ułóż chleb tostowy, bez skórek.

Obraz

2. W dużej misce połącz ze sobą następujące składniki: jajka, paprykę, cebulę, szynkę, szczypiorek, ser, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Powstałą mieszankę umieść w formie i piecz w rozgrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 20 minut.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także