PrzepisSzybkie i tanieChleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami
Pyszności
03.10.2018 09:06, aktualizacja: 03.10.2018 09:34

Nie masz pomysłu co zrobić na śniadanie, albo kolację? Już za chwilę poznasz genialny przepis, który pokocha cała Twoja rodzina.

Pyszny chlebek z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami sprawdzi się w każdym domu. Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste, a wszystkie potrzebne składniki znajdziesz bez większych problemów w każdym sklepie.

Składniki:

  1. 1/2 szkl. masło zmiękczone
  2. 2 ząbki czosnek
  3. 2 szczypty sól
  4. 2 szczypty pieprz
  5. 2 łyżki pietruszka posiekana
  6. 1 bochenek chleb
  7. 1,5 szkl. mozarella tarta
  8. 3 szt. pomidorki koktajlowe
  9. 1 łyżka oliwa z oliwek
  10. kilka listków bazylia posiekana

Sposób przygotowania:

1. Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.

Obraz

2. Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.

Obraz

3. Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.

Obraz

4. Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.

Obraz

5. Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także