Chleb z masłem czosnkowym, mozzarellą i pomidorkami

Porcje
10kawałków
Porcje
10kawałków
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do zmiękczonego masła dodaj czosnek, pietruszkę, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita mieszanka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Podziel bochenek na dwie części i nałóż na nie przygotowane wcześniej masło czosnkowe. Następnie włóż chlebek do rozgrzanego do 175 stopni C piekarnika i piecz przez 15 minut.
  3. Kiedy chlebek będzie już gotowy, nałóż na niego mozzarellę i pomidorki koktajlowe. Dopraw solą i pieprzem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Każdą z części polej delikatnie oliwą z oliwek. Ponownie włóż do piekarnika na kolejne 8 minut.
  5. Przed podaniem posyp chlebek posiekaną bazylią. I to wszystko!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska