Wirtualna Polska

Chleb z worka

Chleb z worka

Dzięki temu przepisowi przygotujesz pyszny chlebek domowej roboty. Maluchy będą zachwycone!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Chleb z worka15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chleb z worka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą szklankę mąki, drożdże i cukier. Przesyp do worka z suwakiem.
    W misce połącz ze sobą szklankę mąki, drożdże i cukier. Przesyp do worka z suwakiem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Dodaj ciepłą wodę i zabezpiecz suwak. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok na 15 minut.
    Dodaj ciepłą wodę i zabezpiecz suwak. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok na 15 minut.
  3. W misce połącz ze sobą drugą szklankę mąki, sól i roztopione masło. Wymieszaj i dodaj do worka.
    W misce połącz ze sobą drugą szklankę mąki, sól i roztopione masło. Wymieszaj i dodaj do worka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Dodaj ostatnią szklankę mąki i dokładnie wymieszaj. Wyjmij zawartość i przełóż ciasto do miski, aby mogło wyrosnąć pod przykryciem w ciągu godziny.
    Dodaj ostatnią szklankę mąki i dokładnie wymieszaj. Wyjmij zawartość i przełóż ciasto do miski, aby mogło wyrosnąć pod przykryciem w ciągu godziny.
  5. Z ciasta uformuj chlebek. Na wierzchu rozprowadź roztrzepane jajko i mak. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Z ciasta uformuj chlebek. Na wierzchu rozprowadź roztrzepane jajko i mak. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I to wszystko!
    I to wszystko!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×