Chleb z worka

Dzięki temu przepisowi przygotujesz pyszny chlebek domowej roboty. Maluchy będą zachwycone!



Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą szklankę mąki, drożdże i cukier. Przesyp do worka z suwakiem.
- Dodaj ciepłą wodę i zabezpiecz suwak. Dokładnie wymieszaj i odstaw na bok na 15 minut.
- W misce połącz ze sobą drugą szklankę mąki, sól i roztopione masło. Wymieszaj i dodaj do worka.
- Dodaj ostatnią szklankę mąki i dokładnie wymieszaj. Wyjmij zawartość i przełóż ciasto do miski, aby mogło wyrosnąć pod przykryciem w ciągu godziny.
- Z ciasta uformuj chlebek. Na wierzchu rozprowadź roztrzepane jajko i mak. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- I to wszystko!
Komentarze