Jeśli szukasz zdrowego i pysznego chleba zarazem, koniecznie wypróbuj naszą propozycję. Znajdziesz w nim same pyszności i to oczywiście w fitowym wydaniu 😉
- 1 szkl. migdały
- 1 szkl. orzechy włoskie
- 1 szkl. nasiona lnu
- 1 szkl. nasiona słonecznika
- 1 szkl. nasiona dyni
- 1 szkl. orzechy laskowe
- 5 szt. jajka
- 1/3 szkl. oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:
-
W blenderze umieść: orzechy włoskie, orzechy laskowe i migdały.
-
Jako kolejne składniki dodaj nasiona: dyni, lnu i słonecznika.
-
Nie zapomnij dodać również oliwy z oliwek, jajek i soli. Dokładnie wymieszaj.
-
Powstałą mieszankę przełóż do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 50 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
-
Smacznego!