Chlebek bananowy z lodami

Jeśli śledzicie naszą stronę od dłuższego czasu, doskonale wiecie, że w kuchni lubimy eksperymentować. W ten oto sposób powstał właśnie pyszny chlebek bananowy, który postanowiliśmy przygotować w kubeczkach.

Co więcej, pyszny smak naszego wypieku wzbogaciliśmy lodami i polewą czekoladową. Pychotka!

Chlebek bananowy z lodami6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chlebek bananowy z lodami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
    W misce połącz ze sobą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól.
  2. W kolejnej misce umieść cukier, roztopione masło, żółtko, jajko, ekstrakt waniliowy oraz śmietankę 18%.
    W kolejnej misce umieść cukier, roztopione masło, żółtko, jajko, ekstrakt waniliowy oraz śmietankę 18%.
  3. Kawałki bananów rozgnieć na miazgę.
    Kawałki bananów rozgnieć na miazgę.
  4. Następnie dodaj je do wcześniej przygotowanej masy. Dodaj do niej również mąkę z dodatkami oraz pokruszoną czekoladę. Całość dobrze wymieszaj.
    Następnie dodaj je do wcześniej przygotowanej masy. Dodaj do niej również mąkę z dodatkami oraz pokruszoną czekoladę. Całość dobrze wymieszaj.
  5. Chlebek bananowy piecz w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku przez 40 minut.
    Chlebek bananowy piecz w rozgrzanym do 160 stopni Celsjusza piekarniku przez 40 minut.
  6. Do kubka z chlebkiem bananowym dodaj lody i udekoruj je za pomocą polewy czekoladowej.
    Do kubka z chlebkiem bananowym dodaj lody i udekoruj je za pomocą polewy czekoladowej.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×