PrzepisChlebek bananowy

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy
Pyszności
24.04.2020 17:00, aktualizacja: 16.08.2020 16:27

Chlebek bananowy bardzo często gości w naszej kuchni. Uwielbiają go wszyscy, zarówno ci młodsi, jak i starsi. Ale to nie koniec dobrych wiadomości. Jego przygotowanie jest bajeczne proste, więc na pewno każdy poradzi sobie z tym przepisem.

W przygotowaniu idealnego chlebka bananowego pomógł nam robot kuchenny marki Philips.

Składniki:

  1. 4 szt. banany
  2. 1/3 szkl. masło roztopione
  3. 3 szt. jajka
  4. 2 szkl. mąka pszenna pełnoziarnista
  5. 1/2 szkl. cukier puder
  6. 1 łyżeczka soda oczyszczona
  7. 1 łyżka ekstrakt waniliowy opcjonalnie
  8. 1/2 łyżeczki sól

Sposób przygotowania:

1. W dużej misce połącz ze sobą: mąkę pełnoziarnistą, cukier puder, sodę oczyszczoną i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. W robocie kuchennym zmiksuj: obrane banany, jajka, ekstrakt waniliowy i roztopione masło.

Obraz

3. Kiedy składniki ładnie się połączą, zmień końcówkę i zacznij dodawać stopniowo suchą mieszankę. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 60 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

4. I to wszystko. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także