chlebek plecionka z czerwonym pesto
Kategorie Blender próżniowyPhilipsPrzekąskiPrzepisy

Chlebek plecionka z czerwonym pesto

Chlebek plecionka z czerwonym pesto to nasza najnowsza miłość. Nie dość, że genialnie smakuje, to jeszcze świetnie się prezentuje. Po prostu WOW!

W przygotowaniu domowego pesto pomógł nam blender próżniowy marki Philips.

Zobacz także: Malinowa chmurka bez pieczenia

Chlebek plecionka z czerwonym pesto1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chlebek plecionka z czerwonym pesto
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Rozczyn
Ciasto
Czerwone pesto

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania czerwonego pesto. W tym celu połącz w blenderze: ricottę, suszone pomidory, parmezan, orzeszki pini, świeżą bazylię, ząbki czosnku oraz sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania czerwonego pesto. W tym celu połącz w blenderze: ricottę, suszone pomidory, parmezan, orzeszki pini, świeżą bazylię, ząbki czosnku oraz sól.
  2. Teraz czas na chleb domowej roboty. Zacznij od przygotowania rozczynu. Aby to zrobić, połącz: ciepłe mleko, świeże drożdże i cukier. Odstaw mieszankę na 15 minut. W międzyczasie połącz: mąkę, suszoną bazylię oraz sól.
    Teraz czas na chleb domowej roboty. Zacznij od przygotowania rozczynu. Aby to zrobić, połącz: ciepłe mleko, świeże drożdże i cukier. Odstaw mieszankę na 15 minut. W międzyczasie połącz: mąkę, suszoną bazylię oraz sól.
  3. Jako kolejne składniki dodaj rozczyn i masło. Połącz wszystkie składniki.
    Jako kolejne składniki dodaj rozczyn i masło. Połącz wszystkie składniki.
  4. Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 90 minut.
    Gotowe ciasto przykryj folią spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 90 minut.
  5. Rozwałkuj ciasto i rozprowadź na nim czerwone pesto. Następnie zwiń w rulon i podziel na dwie części.
    Rozwałkuj ciasto i rozprowadź na nim czerwone pesto. Następnie zwiń w rulon i podziel na dwie części.
  6. Spleć oba elementy, po czym połącz obie końcówki tworząc koło. Tak przygotowany chlebek wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
    Spleć oba elementy, po czym połącz obie końcówki tworząc koło. Tak przygotowany chlebek wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
  7. Smacznego!
    Smacznego!
Chlebek plecionka z czerwonym pesto ❤️

Najpierw przygotowaliśmy domowe czerwone pesto, a następnie połączyliśmy je z chlebkiem plecionką 😉 I efekt okazał się fenomenalny 😍SPRZĘT ➡️ Blender próżniowy marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/3ibdFBCPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/305776

Posted by Pyszności on Friday, August 28, 2020
305776