Chlebek z cukinii

Jeśli lubisz cukinię, ten przepis z pewnością nie raz zagości w Twojej kuchni. Pyszny chlebek z cukinii to prawdziwy strzał w 10! Po prostu palce lizać 🙂
Składniki:
Porcje kawałków- 3 szt. cukinia
- 2 szt. jaja
- 1/2 łyżeczki oregano
- 2 ząbki czosnek
- 1/2 szkl. parmezan
- 3 szkl. mozzarella
- 1/4 szkl. skrobia kukurydziana
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 1/2 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą startą cukinię, jajka, oregano oraz czosnek.
- Następnie dodaj parmezan, mozzarellę i skrobię kukurydzianą.
- Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Powstałą mieszankę przenieść na blaszkę i uformuj z niej prostokąt.
- Piecz chleb w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut.
- Posyp chlebek mozzarellą i pietruszką. Następnie ponownie umieść chleb w piekarniku (220 stopni Celsjusza) i piecz go przez 8 minut.
- Podziel chlebek z cukinii na mniejsze kawałki i ciesz się jego niesamowitym smakiem!
Komentarze