PrzepisPrzekąskiChlebek z cukinii

Chlebek z cukinii

Chlebek z cukinii
Pyszności
10.09.2017 17:01, aktualizacja: 11.09.2017 11:16

Jeśli lubisz cukinię, ten przepis z pewnością nie raz zagości w Twojej kuchni. Pyszny chlebek z cukinii to prawdziwy strzał w 10! Po prostu palce lizać :)

Składniki:

  1. 3 szt. cukinia
  2. 2 szt. jaja
  3. 1/2 łyżeczki oregano
  4. 2 ząbki czosnek
  5. 1/2 szkl. parmezan
  6. 3 szkl. mozzarella
  7. 1/4 szkl. skrobia kukurydziana
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szczypta pieprz
  10. 1/2 szkl. pietruszka posiekana
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą startą cukinię, jajka, oregano oraz czosnek.

Obraz

2. Następnie dodaj parmezan, mozzarellę i skrobię kukurydzianą.

Obraz

3. Wszystko dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Powstałą mieszankę przenieść na blaszkę i uformuj z niej prostokąt.

Obraz

4. Piecz chleb w rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza piekarniku przez 25 minut.

Obraz

5. Posyp chlebek mozzarellą i pietruszką. Następnie ponownie umieść chleb w piekarniku (220 stopni Celsjusza) i piecz go przez 8 minut.

Obraz

6. Podziel chlebek z cukinii na mniejsze kawałki i ciesz się jego niesamowitym smakiem!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także