Wirtualna Polska

Chlebek ziołowy z serem

chlebek ziołowy z serem

Chlebek ziołowy z serem to prosty i sprawdzony przepis na ciepłą przekąskę. Twoi goście będą zachwyceni, kiedy podasz im oryginalne danie w ciekawej formie. Palce lizać!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Do przygotowania masła ziołowego wykorzystaliśmy blender ręczny OnTheGo marki Philips.

Zobacz także: Warzywna zapiekanka w kolorowym wydaniu

Chlebek ziołowy z serem1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chlebek ziołowy z serem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Ciasto
Ziołowe masło
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mąkę, drożdże i suszone przyprawy: oregano, bazylię i cebulę.
    W misce połącz ze sobą: mąkę, drożdże i suszone przyprawy: oregano, bazylię i cebulę.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Dodaj ciepłe mleko i dokładnie wymieszaj, aż powstanie ciasto. Teraz przykryj miskę czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
    Dodaj ciepłe mleko i dokładnie wymieszaj, aż powstanie ciasto. Teraz przykryj miskę czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
  3. W międzyczasie przygotuj ziołowe masło. W tym celu połącz w blenderze: natkę pietruszki, ząbki czosnku i roztopione masło.
    W międzyczasie przygotuj ziołowe masło. W tym celu połącz w blenderze: natkę pietruszki, ząbki czosnku i roztopione masło.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Rozwałkuj ciasto i umieść na wierzchu plastry sera.
    Rozwałkuj ciasto i umieść na wierzchu plastry sera.
  5. Zwiń w rulon i podziel go na mniejsze części.
    Zwiń w rulon i podziel go na mniejsze części.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Ułoż elementy w taki sposób, aby stworzyły szachownicę (jak na zdjęciu poniżej).
    Ułoż elementy w taki sposób, aby stworzyły szachownicę (jak na zdjęciu poniżej).
  7. Na ułożonych zawiniątkach rozprowadź wcześniej przygotowane masło ziołowe. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Na ułożonych zawiniątkach rozprowadź wcześniej przygotowane masło ziołowe. Po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×