in , ,

Chłodnik ogórkowy idealny na wakacyjne upały

Kiedy za oknem panują tropiki, w porze obiadowej doskonale sprawdzi się chłodnik ogórkowy. Smaczna zupa z pewnością ułatwi nam walkę z falą upałów.

Co więcej, jego przygotowanie jest bajecznie proste! Czego chcieć więcej?

Zobacz także: Jak zamarynować karkówkę na grilla, aby wyszła idealna

Chłodnik ogórkowy
Chłodnik ogórkowy
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Obierz wszystkie ogórki. Połowę składników przekrój na pół i wydrąż miąższ oraz pestki. Na mniejsze elementy podziel również rzodkiewkę.
    Obierz wszystkie ogórki. Połowę składników przekrój na pół i wydrąż miąższ oraz pestki. Na mniejsze elementy podziel również rzodkiewkę.
  2. Resztę ogórków w całości włóż do blendera kielichowego. Dodaj do niego również: szpinak, jogurt naturalny, kefir, pieprz biały, sól, czosnek oraz sok z cytryny. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
    Resztę ogórków w całości włóż do blendera kielichowego. Dodaj do niego również: szpinak, jogurt naturalny, kefir, pieprz biały, sól, czosnek oraz sok z cytryny. Dokładnie połącz wszystkie składniki.
  3. Powstałą mieszankę przelej do miski i dodaj do niej: ogórki, rzodkiewki, szczypiorek oraz koperek.
    Powstałą mieszankę przelej do miski i dodaj do niej: ogórki, rzodkiewki, szczypiorek oraz koperek.
  4. I możesz podawać pyszną zupę swoim bliskim!
    I możesz podawać pyszną zupę swoim bliskim!