PrzepisChoinka z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Choinka z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Choinka z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Pyszności
23.12.2019 12:00, aktualizacja: 02.01.2020 15:10

Choinka z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i szpinakiem to nasza kolejna świąteczna propozycja, której nie możesz przegapić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 2 szt. ciasto francuskie
  2. 1/2 szkl. szpinak mrożony posiekany
  3. 1/3 szkl. parmezan
  4. 230 g serek śmietankowy
  5. 1/3 szkl. marynowana cukinia
  6. 1,5 łyżeczki czosnek granulowany
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 1 szczypta sól
  9. 1 szt. jajko roztrzepane

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, parmezan, marynowaną cukinię, czosnek granulowany, pieprz, sól parmezan i rozmrożony oraz posiekany szpinak.

Obraz

2. Z ciasta francuskiego wytnij kształt choinki.

Obraz

3. Rozprowadź na drzewku wcześniej przygotowany farsz.

Obraz

4. Przykryj drugim arkuszem ciasta francuskiego. Po czym zrób nacięcia, jak na zdjęciu poniżej. Powykręcaj każdy kawałek, aby choinka nabrała ciekawych kształtów.

Obraz

5. Z ciasta, które zostało, powycinaj gwiazdki.

Obraz

6. Następnie umieść je na choince. Posmaruj drzewko jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także