Choinka z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Choinka z ciasta francuskiego z serkiem śmietankowym i szpinakiem to nasza kolejna świąteczna propozycja, której nie możesz przegapić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!



Zobacz także: Świąteczne babeczki choinki
Składniki:
Porcje- 2 szt. ciasto francuskie
- 1/2 szkl. szpinak mrożony posiekany
- 1/3 szkl. parmezan
- 230 g serek śmietankowy
- 1/3 szkl. marynowana cukinia
- 1,5 łyżeczki czosnek granulowany
- 1 szczypta pieprz
- 1 szczypta sól
- 1 szt. jajko roztrzepane
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: serek śmietankowy, parmezan, marynowaną cukinię, czosnek granulowany, pieprz, sól parmezan i rozmrożony oraz posiekany szpinak.
- Z ciasta francuskiego wytnij kształt choinki.
- Rozprowadź na drzewku wcześniej przygotowany farsz.
- Przykryj drugim arkuszem ciasta francuskiego. Po czym zrób nacięcia, jak na zdjęciu poniżej. Powykręcaj każdy kawałek, aby choinka nabrała ciekawych kształtów.
- Z ciasta, które zostało, powycinaj gwiazdki.
- Następnie umieść je na choince. Posmaruj drzewko jajkiem i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze