Pyszna chrupiąca kanapka z serem, bazylią i pepperoni

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej chrupiącej kanapki z serem, bazylią i pepperoni.

Pyszna chrupiąca kanapka z serem, bazylią i pepperoni
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszna chrupiąca kanapka z serem, bazylią i pepperoni
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Nasmaruj kromkę chleba 1 łyżką masła, a następnie umieść ją nasmarowaną stroną do dołu rozgrzanej patelni. Nasmaruj kromkę 1 łyżką sosu marinara, posyp połową sera żółtego. Ułóż 3 liście bazylii i kilka plastrów pepperoni. Następnie posyp 1 łyżką parmezanu.
    Nasmaruj kromkę chleba 1 łyżką masła, a następnie umieść ją nasmarowaną stroną do dołu rozgrzanej patelni. Nasmaruj kromkę 1 łyżką sosu marinara, posyp połową sera żółtego. Ułóż 3 liście bazylii i kilka plastrów pepperoni. Następnie posyp 1 łyżką parmezanu.
  2. Nasmaruj drugą kromkę chleba masłem i przykryj nią kromkę na patelni masłem do góry. Kiedy górna kromka będzie miała złocisty kolor, nasmaruj ją resztą sosu marinara i posyp resztą sera żółtego. Ułóż plastry pepperoni oraz bazylii i posyp resztą parmezanu. Smaż przez dodatkowe 2 minuty, aż ser się roztopi, a pepperoni będzie chrupiące.
    Nasmaruj drugą kromkę chleba masłem i przykryj nią kromkę na patelni masłem do góry. Kiedy górna kromka będzie miała złocisty kolor, nasmaruj ją resztą sosu marinara i posyp resztą sera żółtego. Ułóż plastry pepperoni oraz bazylii i posyp resztą parmezanu. Smaż przez dodatkowe 2 minuty, aż ser się roztopi, a pepperoni będzie chrupiące.
  3. Po 2 minutach zdejmij patelnię z ognia i przełóż kanapkę na talerz.
    Po 2 minutach zdejmij patelnię z ognia i przełóż kanapkę na talerz.
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×