PrzepisŚniadaniePyszna chrupiąca kanapka z serem, bazylią i pepperoni

Pyszna chrupiąca kanapka z serem, bazylią i pepperoni

Pyszna chrupiąca kanapka z serem, bazylią i pepperoni
Pyszności
17.03.2017 00:46, aktualizacja: 31.05.2017 15:41

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznej chrupiącej kanapki z serem, bazylią i pepperoni.

Składniki:

  1. 2 łyżki masło
  2. 2 kromki chleb tostowy
  3. 2 łyżki sos marinara
  4. 1/2 szklanki żółty ser starty
  5. 6 liści bazylia
  6. plastry pepperoni
  7. 2 łyżki parmezan starty
Sposób przygotowania:

1. Nasmaruj kromkę chleba 1 łyżką masła, a następnie umieść ją nasmarowaną stroną do dołu rozgrzanej patelni. Nasmaruj kromkę 1 łyżką sosu marinara, posyp połową sera żółtego. Ułóż 3 liście bazylii i kilka plastrów pepperoni. Następnie posyp 1 łyżką parmezanu.

Obraz

2. Nasmaruj drugą kromkę chleba masłem i przykryj nią kromkę na patelni masłem do góry. Kiedy górna kromka będzie miała złocisty kolor, nasmaruj ją resztą sosu marinara i posyp resztą sera żółtego. Ułóż plastry pepperoni oraz bazylii i posyp resztą parmezanu. Smaż przez dodatkowe 2 minuty, aż ser się roztopi, a pepperoni będzie chrupiące.

Obraz

3. Po 2 minutach zdejmij patelnię z ognia i przełóż kanapkę na talerz.

Obraz

4. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także