PrzepisChrupiąca przekąska z indyka na patyku

Chrupiąca przekąska z indyka na patyku

Chrupiąca przekąska z indyka na patyku
Pyszności
24.02.2021 17:00, aktualizacja: 27.02.2021 11:18

Szukasz pomysłu na ciekawą przekąskę, którą będziesz mogła zaserwować swoim bliskim na ciepło? Chrupiąca przekąska z indyka na patyku sprawdzi się w tej roli idealnie!

Składniki:

  1. 500 g mielone mięso z indyka
  2. 2 szt. jajka
  3. 1/2 szkl. bułka tarta
  4. 1/3 szkl. parmezan
  5. 1/4 szkl. pietruszka posiekana
  6. 1 szczypta sól
  7. 1 szczypta pieprz
  8. 300 g żółty ser
  9. 5 plastrów boczek

Sposób przygotowania:

1. Połącz w misce mięso mielone i jajka.

Obraz

2. Następnie dodaj: bułkę tartą, pietruszkę, parmezan, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. Podziel ser na pionowe słupki. Następnie nabij je na patyczki do szaszłyków.

Obraz

4. Teraz obtocz ser mięsną mieszanką i opleć dookoła plastrami boczku.

Obraz

5. I na koniec wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Gotową przekąskę możesz podawać z ulubionymi sosami. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także