PrzepisFitChrupiąca sałatka z łososiem

Chrupiąca sałatka z łososiem

Chrupiąca sałatka z łososiem
Pyszności
16.11.2019 12:00, aktualizacja: 18.03.2024 10:36

Chrupiąca sałatka z łososiem zawsze się przyda. Możesz podać ją jako przekąskę podczas wizyty przyjaciół lub zaserwować swoim bliskim w formie fitowego obiadu. Możliwości jest naprawdę bardzo wiele ❤️

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 2 szt. filety z łososia
  2. 2 szt. sałata rzymska mała
  3. 100 g roszponka
  4. 1/2 szkl. orzechy włoskie
  5. 1/3 szkl. suszona żurawina
  6. 100 g mix sałat

Miodowy winegret

  1. 1/2 łyżeczki suszony czosnek
  2. 1/2 łyżeczki suszona cebula
  3. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  4. 1/4 szkl. woda
  5. 1 łyżka musztarda dijon
  6. 2 łyżki ocet z czerwonego wina
  7. 1 szczypta sól
  8. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania miodowego winegretu. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, miód, ocet z czerwonego wina, suszoną cebulę i czosnek, musztardę dijon, sól, pieprz oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Podziel filet z łososia na mniejsze kawałki. Polej rybę oliwą z oliwek i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż na patelni po 5 minut na każdej ze stron.

Obraz

3. W międzyczasie posiekaj sałatę rzymską.

Obraz

4. W misce wymieszaj: sałatę, roszponkę, mix sałat, suszoną żurawinę i posiekane orzechy włoskie.

Obraz

5. Dodaj przygotowany wcześniej sos. Dokładnie wymieszaj i podawaj z usmażonym filetem.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także