Chrupiąca sałatka z łososiem

Porcje Czas przygotowania
4 30minut
Porcje Czas przygotowania
4 30minut
Składniki
Podstawowe składniki
Miodowy winegret
Sposób przygotowania
  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania miodowego winegretu. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, miód, ocet z czerwonego wina, suszoną cebulę i czosnek, musztardę dijon, sól, pieprz oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
  2. Podziel filet z łososia na mniejsze kawałki. Polej rybę oliwą z oliwek i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż na patelni po 5 minut na każdej ze stron.
  3. W międzyczasie posiekaj sałatę rzymską.
  4. W misce wymieszaj: sałatę, roszponkę, mix sałat, suszoną żurawinę i posiekane orzechy włoskie.
  5. Dodaj przygotowany wcześniej sos. Dokładnie wymieszaj i podawaj z usmażonym filetem.