Chrupiące krążki cebulowo-serowe

Jeżeli chcesz zaskoczyć swoich znajomych pyszną i nietypową przekąską, to znajdujesz się w idealnym miejscu! Już za chwilę zobaczysz przepis na coś znacznie lepszego niż paluszki i chipsy!

Chrupiące krążki cebulowo-serowe
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chrupiące krążki cebulowo-serowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Obierz cebule i pokrój je w plastry o grubości ok. 1,2 cm, a następnie podziel plastry na pierścienie.
    Obierz cebule i pokrój je w plastry o grubości ok. 1,2 cm, a następnie podziel plastry na pierścienie.
  2. Ułóż paski sera wewnątrz krążka cebuli i powtarzaj na zmianę z mniejszymi krążkami.
    Ułóż paski sera wewnątrz krążka cebuli i powtarzaj na zmianę z mniejszymi krążkami.
  3. Każdy krążek posyp najpierw mąką, następnie zanurz w jajku, a na koniec posyp pokruszonymi chipsami.
    Każdy krążek posyp najpierw mąką, następnie zanurz w jajku, a na koniec posyp pokruszonymi chipsami.
  4. Ułóż krążki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.
    Ułóż krążki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 15 minut.
  5. Po 15 minutach wyjmij krążki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
    Po 15 minutach wyjmij krążki z piekarnika. Podawaj samodzielnie lub z ketchupem.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×