Chrupiące podudzia z kurczaka

Chrupiące podudzia z kurczaka w pysznej marynacie domowej roboty z dodatkiem pieczonych ziemniaków. To wprost idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić ❤️



Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Przekąski na ostro z papryczką jalapeño
Składniki:
PorcjeMarynata
- 3 szt. jajka
- 3 łyżki mąka
- 1 łyżeczka cebula granulowna
- 3 ząbki czosnek
- 1 łyżka słodka papryka
- 1 łyżka kurkuma
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
Dodatki
- 8 szt. podudzia z kurczaka
- 6 szt. ziemniaki duże
- 3 łyżki olej roślinny
- 1 łyżeczka sól


Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: jajka, mąkę, cebulę granulowaną, czosnek, słodką paprykę, kurkumę, sól oraz pieprz.
- W powstałej marynacie umieść podudzia z kurczaka i odstaw na chwilę do lodówki.
- W międzyczasie przygotuj ziemniaki, obierając je ze skórki i dzieląc na mniejsze kawałki.
- Teraz umieść podudzia i ziemniaki w Ovi na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Przed pieczeniem polej je delikatnie olejem i dopraw solą.
- Smacznego!
Komentarze