PrzepisObiadChrupiące podudzia z kurczaka

Chrupiące podudzia z kurczaka

Chrupiące podudzia z kurczaka
Pyszności
25.01.2021 17:00, aktualizacja: 05.08.2023 13:47

Chrupiące podudzia z kurczaka w pysznej marynacie domowej roboty z dodatkiem pieczonych ziemniaków. To wprost idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić ❤️

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Marynata

  1. 3 szt. jajka
  2. 3 łyżki mąka
  3. 1 łyżeczka cebula granulowna
  4. 3 ząbki czosnek
  5. 1 łyżka słodka papryka
  6. 1 łyżka kurkuma
  7. 1 łyżka sól
  8. 1 łyżeczka pieprz

Dodatki

  1. 3 łyżki olej roślinny
  2. 1 łyżeczka sól
  3. 8 szt. podudzia z kurczaka
  4. 6 szt. ziemniaki duże

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: jajka, mąkę, cebulę granulowaną, czosnek, słodką paprykę, kurkumę, sól oraz pieprz.

Obraz

2. W powstałej marynacie umieść podudzia z kurczaka i odstaw na chwilę do lodówki.

Podudzia - Pyszności
Podudzia - Pyszności

3. W międzyczasie przygotuj ziemniaki, obierając je ze skórki i dzieląc na mniejsze kawałki.

Obraz

4. Teraz umieść podudzia i ziemniaki w Ovi na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Przed pieczeniem polej je delikatnie olejem i dopraw solą.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także