Wirtualna Polska

Chrupiące podudzia z kurczaka

chrupiące podudzia

Chrupiące podudzia z kurczaka w pysznej marynacie domowej roboty z dodatkiem pieczonych ziemniaków. To wprost idealna kombinacja smakowa, której nie możesz przegapić ❤️

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze danie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Przekąski na ostro z papryczką jalapeño

 

Chrupiące podudzia z kurczaka4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chrupiące podudzia z kurczaka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Marynata
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: jajka, mąkę, cebulę granulowaną, czosnek, słodką paprykę, kurkumę, sól oraz pieprz.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: jajka, mąkę, cebulę granulowaną, czosnek, słodką paprykę, kurkumę, sól oraz pieprz.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W powstałej marynacie umieść podudzia z kurczaka i odstaw na chwilę do lodówki.
    W powstałej marynacie umieść podudzia z kurczaka i odstaw na chwilę do lodówki.
  3. W międzyczasie przygotuj ziemniaki, obierając je ze skórki i dzieląc na mniejsze kawałki.
    W międzyczasie przygotuj ziemniaki, obierając je ze skórki i dzieląc na mniejsze kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Teraz umieść podudzia i ziemniaki w Ovi na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Przed pieczeniem polej je delikatnie olejem i dopraw solą.
    Teraz umieść podudzia i ziemniaki w Ovi na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza). Przed pieczeniem polej je delikatnie olejem i dopraw solą.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×