Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego

chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego to mega szybka, łatwa i przede wszystkim smaczna receptura na genialną przekąskę na słodko. Tego nie możesz przegapić!

Ślimaczki z ciasta francuskiego przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Ciasteczka jajka z kremem cytrynowym

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego15
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Połącz w misce: cynamon, cukier trzcinowy i ciemne kakao. Dokładnie wymieszaj.
    Połącz w misce: cynamon, cukier trzcinowy i ciemne kakao. Dokładnie wymieszaj.
  2. Następnie rozsyp część mieszanki na blacie. Bezpośrednio na niej ułóż ciasto francuskie i ponownie rozsyp mieszankę z cynamonem. Na koniec rozwałkuj ciasto francuskie.
    Następnie rozsyp część mieszanki na blacie. Bezpośrednio na niej ułóż ciasto francuskie i ponownie rozsyp mieszankę z cynamonem. Na koniec rozwałkuj ciasto francuskie.
  3. Zwiń do środka obie końcówki ciasta francuskiego, tak aby uzyskać efekt dwóch ruloników.
    Zwiń do środka obie końcówki ciasta francuskiego, tak aby uzyskać efekt dwóch ruloników.
  4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe ślimaczki udekoruj domowym lukrem. Smacznego!
    Gotowe ślimaczki udekoruj domowym lukrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×