Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego

Chrupiące ślimaczki z ciasta francuskiego to mega szybka, łatwa i przede wszystkim smaczna receptura na genialną przekąskę na słodko. Tego nie możesz przegapić!
Ślimaczki z ciasta francuskiego przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Ciasteczka jajka z kremem cytrynowym
Składniki:
Porcje szt.- 375 g ciasto francuskie
- 1/2 szkl. cukier trzcinowy
- 2 łyżki ciemne kakao
- 1 łyżka mielony cynamon
- 3 łyżki lukier
Sposób przygotowania:
- Połącz w misce: cynamon, cukier trzcinowy i ciemne kakao. Dokładnie wymieszaj.
- Następnie rozsyp część mieszanki na blacie. Bezpośrednio na niej ułóż ciasto francuskie i ponownie rozsyp mieszankę z cynamonem. Na koniec rozwałkuj ciasto francuskie.
- Zwiń do środka obie końcówki ciasta francuskiego, tak aby uzyskać efekt dwóch ruloników.
- Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Następnie piecz w Ovi przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Gotowe ślimaczki udekoruj domowym lukrem. Smacznego!
Komentarze