Domowy chrupiący wrap z pysznym nadzieniem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego chrupiącego wrapa z przepysznym nadzieniem.

Domowy chrupiący wrap z pysznym nadzieniem
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Domowy chrupiący wrap z pysznym nadzieniem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso mielone i dopraw je przyprawą meksykańską. Wymieszaj i smaż tak długo, aż mięso zmieni swój kolor i będzie dosmażone.
    Na patelni rozgrzej olej, a następnie wrzuć na nią mięso mielone i dopraw je przyprawą meksykańską. Wymieszaj i smaż tak długo, aż mięso zmieni swój kolor i będzie dosmażone.
  2. Każdy placek tortilli nasmaruj sosem curry, a następnie nakładaj kolejno: mięso mielone, sałata, sos czosnkowy, pokrojona papryka, pokrojony pomidor i starty ser żółty.
    Każdy placek tortilli nasmaruj sosem curry, a następnie nakładaj kolejno: mięso mielone, sałata, sos czosnkowy, pokrojona papryka, pokrojony pomidor i starty ser żółty.
  3. Zawiń boki tortilli do środka tak, aby powstał pięciokąt.
    Zawiń boki tortilli do środka tak, aby powstał pięciokąt.
  4. Rozgrzej patelnię, a następnie umieść na nim wrapy tak, aby miejsce zagięcia dotykało dna patelni. Podgrzewaj z każdej strony przez 2-3 minuty.
    Rozgrzej patelnię, a następnie umieść na nim wrapy tak, aby miejsce zagięcia dotykało dna patelni. Podgrzewaj z każdej strony przez 2-3 minuty.
  5. Przełóż wrapy z patelni na talerze.
    Przełóż wrapy z patelni na talerze.
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×