Ciasteczka z kawałkami czekolady i orzechami
Dania
Ciasta i desery
Porcje
16
Porcje
16
Składniki
200
g
masło
miękkie
1/2
szkl.
biały cukier
3/4
szkl.
cukier brązowy
2
szt.
jajka
3
szkl.
mąka
1
łyżka
skrobia kukurydziana
1
łyżeczka
soda oczyszczona
1
szczypta
sól
1
szkl.
orzechy
posiekane
1
szkl.
czekolada
posiekana
Sposób przygotowania
W mikserze połącz ze sobą masło, cukier brązowy i biały.
Jako kolejne składniki dodaj stopniowo jajka, mąkę, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną oraz sól.
Na samym końcu dodaj orzechy i czekoladę. Dokładnie wymieszaj.
Z powstałej mieszanki uformuj ciastka. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 210 stopni Celsjusza).
Smacznego!