Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego nadziewane jabłkowym farszem, podawane z lodami

Jeżeli masz ochotę na pyszny, domowy deser, to znajdujesz się w idealnym miejscu. W tym artykule pokażemy ci, jak wykonać pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego nadziewane jabłkowym farszem. Ale to nie wszystko! Oprócz tego wszystkiego podamy je z pysznymi lodami, co sprawi, że będą jeszcze smaczniejsze!

Nie wiem jak ty, ale ja nie mogę się doczekać, kiedy znowu ich spróbuję! Bierzmy się więc do pracy. Przepis poniżej.

Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego nadziewane jabłkowym farszem, podawane z lodami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne ciasteczka z ciasta francuskiego nadziewane jabłkowym farszem, podawane z lodami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, dodaj jabłka, cukier brązowy i cynamon. Dokładnie wszystko wymieszaj i cały czas podgrzewaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj mąkę ziemniaczaną i dobrze wszystko wymieszaj.
    Na patelni rozgrzej masło. Kiedy się roztopi, dodaj jabłka, cukier brązowy i cynamon. Dokładnie wszystko wymieszaj i cały czas podgrzewaj. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj mąkę ziemniaczaną i dobrze wszystko wymieszaj.
  2. Rozwiń 1 opakowanie ciasta francuskiego i rozłóż na nim równe ilości nadzienia jabłkowego. (Pamiętaj, że nadzienie będzie musiało zmieścić się w foremce do wyciskania ciastek!).
    Rozwiń 1 opakowanie ciasta francuskiego i rozłóż na nim równe ilości nadzienia jabłkowego. (Pamiętaj, że nadzienie będzie musiało zmieścić się w foremce do wyciskania ciastek!).
  3. Następnie przykryj wszystko ciastem francuskim z drugiego opakowania i delikatnie dociśnij.
    Następnie przykryj wszystko ciastem francuskim z drugiego opakowania i delikatnie dociśnij.
  4. Za pomocą foremki do ciastek, powyciskaj okrągłe ciastka tak, aby w każdym z nich znajdowało się nadzienie jabłkowe.
    Za pomocą foremki do ciastek, powyciskaj okrągłe ciastka tak, aby w każdym z nich znajdowało się nadzienie jabłkowe.
  5. Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą widelca, ponakłuwaj brzegi każdego ciasteczka. Pamiętaj, że krawędzie muszą być dobrze dociśnięte, aby nadzienie nie wydostało się na zewnątrz.
    Ułóż ciastka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Za pomocą widelca, ponakłuwaj brzegi każdego ciasteczka. Pamiętaj, że krawędzie muszą być dobrze dociśnięte, aby nadzienie nie wydostało się na zewnątrz.
  6. Za pomocą pędzelka wierzch każdego ciastka nasmaruj jajkiem.
    Za pomocą pędzelka wierzch każdego ciastka nasmaruj jajkiem.
  7. Natnij krzyżyk na wierzchu każdego ciasteczka. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
    Natnij krzyżyk na wierzchu każdego ciasteczka. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 20 minut.
  8. Po 20 minutach wyjmij ciastka z piekarnika. Na każdym z nich połóż po 1 gałce lodów.
    Po 20 minutach wyjmij ciastka z piekarnika. Na każdym z nich połóż po 1 gałce lodów.
  9. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×