Niezwykłe ciasteczka z niespodzianką

Porcje
12sztuk
Porcje
12sztuk
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ubij masło wraz z cukrem pudrem. Następnie dodaj jajko i zmiksuj.
  2. Do miski dodaj przesianą mąkę i dokładnie wszystko wymieszaj. Ugnieć ciasto za pomocą rąk i uformuj z niego kulę. Zawiń ją w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
  3. Po 30 minutach odwiń ciasto z folii i rozwałkuj je. Powyciskaj z niego okręgi, a z powstałych okręgów powyciskaj pierścienie.
  4. Powstałe pierścienie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 10 minut.
  5. Po 10 minutach, do każdego pierścienie włóż po 2 landrynki. Umieść blaszkę w piekarniku na dodatkowe 5 minut.
  6. Po 5 minutach do połowy ciastek nałóż kolorowe posypki, a obręcz drugiej połowy nasmaruj stopioną białą czekoladą. Ciastka z posypką złącz z ciastkami z białą czekoladą.
  7. Gotowe ciastka przełóż na talerz. Smacznego!