PrzepisDeseryCiastka brownie z masą orzechową

Ciastka brownie z masą orzechową

Ciastka brownie z masą orzechową
Pyszności
23.11.2018 12:00, aktualizacja: 30.10.2019 21:15

Mam ogromną słabość do brownie i mogłabym jeść je na okrągło. Nic więc dziwnego, że przychodzę z kolejną propozycją z jego udziałem ?

Składniki:

Składniki na ciastka

  1. 70 g masło
  2. 220 g czekolada gorzka
  3. 2 szt. jajka
  4. 80 g mąka
  5. 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  6. 160 g cukier

Krem orzechowy

  1. 140 g mascarpone
  2. 120 g masło orzechowe

Sposób przygotowania:

1. W rondelku połącz ze sobą masło i gorzką czekoladę. Następnie odstaw na bok.

Obraz

2. W mikserze ubij jajka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier i czekoladową mieszankę. Nie zapomnij również o mące i proszku do pieczenia.

Obraz

3. Powstałą mieszankę wstaw do zamrażarki na 15 minut. Następnie ułóż małe ciastka na blaszce do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

4. W międzyczasie przygotuj masę, łącząc ze sobą mascarpone i masło orzechowe.

Obraz

5. Przełóż ciastka powstałą masą i to wszystko!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także