Ciastka księżycowe

ciastka księżycowe

Ciastka księżycowe to sprawdzony przepis na genialny deser. W naszych domach nie ma osoby, która potrafiłaby im odmówić. Po prostu nie ma takiej opcji 😉

Zobacz także: Deser na zimno „arbuz”

Ciastka księżycowe30
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciastka księżycowe
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz ze sobą: olej, cukier oraz roztopione dropsy czekoladowe.
    W dużej misce połącz ze sobą: olej, cukier oraz roztopione dropsy czekoladowe.
  2. Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka.
    Następnie zacznij dodawać stopniowo jajka.
  3. Do mieszanki dodaj również ekstrakt waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
    Do mieszanki dodaj również ekstrakt waniliowy, mąkę, proszek do pieczenia i sól.
  4. Dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
    Dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
  5. Z czekoladowej mieszanki stwórz małe kuleczki i obtocz je w cukrze pudrze. Pamiętaj, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciastka się rozrosną. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Z czekoladowej mieszanki stwórz małe kuleczki i obtocz je w cukrze pudrze. Pamiętaj, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciastka się rozrosną. Następnie ułóż na blaszce do pieczenia i wstaw do piekarnika na 12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×